SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Roviner

  • Ser Roviner Ser Roviner
Wygląd i konsystencja:
Roviner to twardy ser o złotym miąższu z nieregularnymi oczkami, okryty ciemnobrązową skórką.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Roviner jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewa 120 dni w piwnicach.

Smak i zapach:

Delikatny, aromatyczny smak.

Podawanie:

Roviner nadaje się na koreczki z winogronami i do zapiekania tostów. Podawać z piwem i wiejskim winem.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu - 50% w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis