SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rougette

  • Ser Rougette Ser Rougette
  • Ser Rougette Ser Rougette
  • Ser Rougette Ser Rougette
Wygląd i konsystencja:
Rougette to miękki ser z porostem różowej pleśni. Jadalna skórka nadaje mu charakterystyczny, pikantny smak. Ten wyjątkowy ser zachwyca oryginalnym smakiem i wyglądem.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Rougette produkowany jest z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 60% tł. w suchej masie.

Smak i zapach:

W serze młodym - łagodny. W dojrzałym - lekko pikantny.

Podawanie:
Rougette to prawdziwy rarytas. Idealny do przyrządzania zarówno na gorąco jak i na zimno: - na gorąco (z piekarnika) - do maczania chleba, warzyw, ziemniaków lub owoców, - do gotowania i opiekania, np.: jako dodatek do zapiekanek lub sufletów, - na zimno:dodatek do chleba lub do sałatek.czy deseru z owocami Rougette jest także idealnym serem na deskę serową.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis