SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Roucoulons

  • Ser Roucoulons Ser Roucoulons
  • Ser Roucoulons Ser Roucoulons
  • Ser Roucoulons Ser Roucoulons
  • Ser Roucoulons Ser Roucoulons
  • Ser Roucoulons Ser Roucoulons
  • Ser Roucoulons Ser Roucoulons
  • Ser Roucoulons Ser Roucoulons
Wygląd i konsystencja:
Ser pleśniowy, dojrzewający. Skórka zawiera czerwone plamki, które przykrywają jej białą warstwę spodnią.

Smak i zapach:

Łagodny smak z lekkim aromatem grzybów.

Pochodzenie:
Ser produkowany w górzystym rejonie na wschodzie Francji - Franche Comte.

Podawanie:
Stosowany jako dodatek do zup, podawany z warzywami, owocami i krakersami bądź ze świeżym pieczywem.

Polecane wina:
Red Burgundy, Gamay i Pinot Noir.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis