SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rottaler

  • Ser Rottaler Ser Rottaler
  • Ser Rottaler Ser Rottaler
Wygląd i konsystencja:
Rottaler to półtwardy ser o jasnożółtym miąższu i złotej skórce.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Rottaler jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewa w wilgotnych piwnicach.

Smak i zapach:

Smak od łagodnego po lekko pikantny.

Podawanie:

Rottaler należy stosować jako dodatek do tostów czy zapiekanek lub sałatek, owoców i warzyw.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu - 45% w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis