SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rotschmierkäse

  • Ser Rotschmierkäse Ser Rotschmierkäse
  • Ser Rotschmierkäse Ser Rotschmierkäse
Wygląd i konsystencja:
Ser Rotschmierkäse ma jasny miąższ otoczony pomarańczowo - czerwonawą lekko tłustą, kruchą skórką.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Rotschmierkäse podczas dojrzewania jest regularnie płukany w solance oraz w roztworze alkoholu i przypraw, dzięki czemu uzyskuje charakterystyczny kolor skórki.

Smak i zapach:
Rotschmierkäse ma mocny, pikantny smak.

Pochodzenie:
Pierwotnie ser produkowany był w klasztorach przez mnichów z uwagi na ogrom pracy jaki należy włożyć w przygotowanie go.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis