SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rossiskij

  •  Ser Rossiskij Ser Rossiskij
  • Rossiskij  źródło:http://www.mundoquesos.com Rossiskij źródło:http://www.mundo quesos.com
Pochodzenie:
Ser produkowanyjest  w różnych regionch Rosji.
Rossiskij jest jednym z najbardziej znanych serów sowieckich za granicą,gdzie trafia większość produkcji tego sera.

Wygląd i konsystencja:
ser półtwardy z mleka krowiego.bez skórki.Produkowany w kształcie prostokątnych bloków.Wnętrze kremowe,elastyczne z nieregularnymi małymi dziurkami.Dojrzewa minimum 6 miesięcy.Zawartość tłuszczu:50%.Przypomina niemiecki ser Tilsit.

Smak:
lekko kwaśny.

Podawanie:
Doskonale nadaje się do krojenia,na kanapki i tosty,na hamburgery lub dodawany jest do sosów do makaronów.Dobrze smakuje z białym owocowym winem lub piwem.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis