SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Romarin

  • Ser Romarin Ser Romarin
  • Ser Romarin Ser Romarin
Wygląd i konsystencja:
Romarin to ser z koziego surowego mleka, który może być spożywany na różnych etapach dojrzewania. Ser posiada zauważalny zapach mleka i rozmarynu, na który wpływają regularne kąpiele w pachnących olejkach eterycznych. Miąższ sera jest biały, zwarty, lekko wilgotny.

Zapach sera Romarin jest intensywny i lekko kwaskowaty. Po miesiącu dojrzewania smak sera staje się bardziej wyraźny, trwały i niemal przykleja się do podniebienia.

Podawanie:
Romarin może być spożywany przed Aperitifem lub pod koniec posiłku z zieloną sałatą aromatyzowaną octem malinowym.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis