SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rollito de Barros

  • Ser Rollito de Barros Ser Rollito de Barros
Wygląd i konsystencja:
Ser wytwarzany z mleka owczego w kształcie rolady. Pokryty białą pleśniową skórką. Wnętrze białe, miękkie, kremowe. Dojrzewa 15 dni. Waży 200 gram. Temperatura przechowywania: 4 ° -6 ° C.

Smak i zapach:
Ma delikatny i lekko kwaśny smak z nutą ziół z gorzkim posmakiem roślinnej podpuszczki. Zapach silny i intensywny.

Podawanie:
Serwowany ze skarmelizowanym cukrem, z bagietką i w sałatkach.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis