SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rogeret

  • Ser Rogeret Ser Rogeret
  • Ser Rogeret Ser Rogeret
Wygląd i konsystencja:
Forma sera Rogeret jest okrągła, w kształcie płaskiego dysku z widocznymi na skórce naturalnymi formami. Rogeret jest łatwy do zidentyfikowania. Miąższ ma kremowy, delikatny, smak świeży, który jest w doskonałej harmonii z winem Beaujolais. Rogeret to miękki ser z białą pleśnią. Dojrzewa od 2 do 6 tygodni. Waży 150 gr.

Pochodzenie:
Ser Rogeret pierwotnie wytwarzany był w Cevennes's. Następnie przez długie lata producenci wytwarzali go w okolicach Lyonu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis