SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rodoric

  • Ser Rodoric Ser Rodoric
Komponenty i wytwarzanie:
Rodoric jest wytwarzany z niepasteryzowanego mleka koziego. Proces wytwarzania jest bardzo podobny do sera Maroilles lub Herve. Dojrzewa w wilgotnych piwnicach.

Smak i zapach:
Gdy jest młody w smaku jest łagodny, słodkawy, zaś gdy dojrzeje robi się ostry.

Pochodzenie:
Rodoric pochodzi z belgijskiego regionu Liège.

Podawanie:
Rodoric najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 35-45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis