SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rochebarron

  • Ser Rochebarron Ser Rochebarron
Wygląd i konsystencja:
Ser Rochebarronważy  średnio 600g. Jest to ser miękki, pleśniowy. Skórka w kolorze brązowym, pokryta białą pleśnią. Wnętrze jasne, kremowe. We wnętrzu można zauważyć przerosty niebieskiej pleśni.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser dojrzewa od 4-6 tygodni.

Smak i zapach:
Smak kremowy, rozpływający się w ustach.

Pochodzenie:
Pochodzi z Francji z Beauzac w obszarze Masywu Centralnego w Auvergne.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis