SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rocchetta

  • Ser Rocchetta Ser Rocchetta
  • Ser Rochetta Ser Rochetta
  • Ser Rocchetta Ser Rocchetta
  • Ser Rochetta Ser Rochetta
Wygląd i konsystencja:
Rocchetta to miękki, kremowy, delikatny i gładki ser. W temperaturze pokojowej, dojrzałe koła będą jedwabiste i puszyste w środku.

Komponenty i wytwarzanie:

Mały ser pleśniowy wytwarzany w w Alta Langa z trzech rodzajów pasteryzowanego mleka: krowiego, koziego i owczego. Ser Rocchetta dojrzewa od 8 do 10 dni.

Smak i zapach:

Rocchetta ma aromat grzybów i ziemi, z kremowym wykończeniem.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis