SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Robiola di Capra al Fico

  • Robiola di Capra al Fico Robiola di Capra al Fico
  • Robiola di Capra al Fico Robiola di Capra al Fico
  • Robiola di Capra al Fico w liściach figowca Robiola di Capra al Fico w liściach figowca
  • Robiola di Capra al Fico Robiola di Capra al Fico
Wygląd i konsystencja:
Ser w kształcie spłaszczonego cylindra o kremowym, miękkim miąższu. Zawinięty jest w liście figowca. Bardzo delikatny, miękki ser twarogowy.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany w regionie Piemont z mleka koziego.

Smak i zapach:
Smak i aromat przesiąknięty jest zapachem liści figowych. Aromat przenika wnętrze sera i tworzy wspaniałą równowagę smaków: owocowego, cytrusowego, ziołowego i mlecznego.

Podawanie:
Ze względu na to, iż ser jest zawinięty w liście figowca idealnie prezentuje się jako przekąska. Dodawany także do kanapek.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis