SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Robiola di Capra Incavolata

  • Ser Robiola di Capra Incavolata Ser Robiola di Capra Incavolata
  • Ser Robiola di Capra Incavolata Ser Robiola di Capra Incavolata
Wygląd i konsystencja:
Robiola di Capra Incavolata kiedy jest młody ma twarde tekstury podobne do młodych Chevre. Gdy dojrzeje staje się łagodny, a poprzez kontakt z liśćmi, rozwija aromat roślin w zapachu i smaku. Miękki, kremowy miąższ w trakcie dojrzewania ‘puszcza’ tłuszcz, którym przesiąkają liście.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Robiola di Capra Incavolata wytwarzany jest z mleka koziego, owijany liśćmi kapusty i związywany słomą. Produkuje go La Casera di Eros w regionie Piemont.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis