SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Robiola della Alta Langa

  • Robiola della Alta Langa Robiola della Alta Langa
  • Robiola della Alta Langa Robiola della Alta Langa
  • Robiola della Alta Langa Robiola della Alta Langa
Komponenty i wytwarzanie:
Robiola della Alta Langa jest robiony jak Brie na sterydach. Krowie mleko wytwarza miąższ, a mleko owcze wyrabia skórkę. Pierwotnie był wytwarzany wyłącznie z mleka koziego.

Smak i zapach:
Robiola della Alta Langa ma grzybowy posmak.

Pochodzenie
Produkowany na granicy Lombardii i Piemontu.

Podawanie:
Idealny do tego sera jest kieliszek Barbera. Może być używany do fondue.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis