SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Robiola Capra-Pura Carlina

  • Ser Robiola Capra-Pura Carlina Ser Robiola Capra-Pura Carlina
Wygląd i konsystencja:
Robiola Capra-Pura Carlina - ser wytwarzany z mleka koziego. Wytwarzany inaczej niż tradycyjny ser Robiola. Ten ma kształt koła i pokryty jest pomarańczową skórką. Konsytencja sera kemowa i bardziej lepka niż tradycyjnie.

Smak i zapach:

W smaku jest bardzo mleczny.

Podawanie:

Nadaje się na pieczywo i do różnych dań, ma wszelakie zastosowanie.

Pochodzenie:

Wytwarzany w Piemont.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis