SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Robiola Bosina

  • Ser Robiola Bosina Ser Robiola Bosina
  • Ser Robiola Bosina Ser Robiola Bosina
  • Ser Robiola Bosina Ser Robiola Bosina
  • Ser Robiola Bosina Ser Robiola Bosina
Komponenty i wytwarzanie:
Ser powstaje z mieszanki mleka krowiego i owczego. Produkowany jest w wielu ksztaltach i rozmiarach.

Wgląd i konsysttencja
:
Doskonały, kremowy i gładki miąższ, który chroni sprężysta, jasna skórka.

Smak i zapach:
Łagodny, słodki i mleczny w smaku.

Pochodzenie:
Robiola Bosina pochodzi z regionu Langhe w północnych Włoszech.

Podawanie
:
Warto spróbować z szeroką gamą win z Merlot do Sauvignon Blanc oraz lokalnymiDolcetto d'Alba lub Barbera.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis