SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Robiola

  • www.foodsubs.com/Chesoft.html www.foodsubs.com/Chesoft .html
  • Ser Robiola Ser Robiola
  • Robiola Robiola
  • Robiola Robiola
  • Ser Robiola Ser Robiola
  • Ser Robiola Ser Robiola
  • Ser Robiola Ser Robiola
Wygląd i konsystencja:
Robiola to ser o miękkiej, gęstej konsystencji.

Smak i zapach:

Smak ma wyrazisty, intensywny o ziołowym aromacie.

Wytwarzanie:

Robiola pochodzi z włoskiego regionu Piemont. Jest wyrabiany z mleka koziego lub krowiego, aromatyzowany ziołami (bazylia, melisa, rozmaryn).

Podawanie:

Ser Robiola najlepiej smakuje podawany na ciepło, z białym winem oraz z marmoladą z pomarańczy. Doskonały również z pieczywem z dodatkiem orzechów lub winogron.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis