SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rigotte de Condrieu

  • Ser Rigotte de Condrieu Ser Rigotte de Condrieu
  • Ser Rigotte de Condrieu Ser Rigotte de Condrieu
  • Ser Rigotte de Condrieu Ser Rigotte de Condrieu
  • Ser Rigotte de Condrieu Ser Rigotte de Condrieu
  • Ser Rigotte de Condrieu Ser Rigotte de Condrieu
Pochodzenie:
Rigotte de Condrieu jest serem kozim. Produkowany jest z surowego mleka od miejscowych kóz pasących się w Parc Naturel Régional du Pilat w Rhone-Alpes.

Wygląd i konsystencja:
Wielkość sera jest podobna do Rocamadour i Pélardon, ma okrągły, cylindryczny kształt, wielkość od 4,2 do 5 cm średnicy i 1,9 do 2,4 cm. Jest serem miękkim. Ser ten wygrał AOC dekretem nr 2009-49 z dnia 13 stycznia 2009, opublikowane w Dzienniku Ustaw z dnia 15 stycznia 2009. Jest to 45 francuski ser, który uzyskały ten status.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis