SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ridder

  • Ser Ridder Ser Ridder
  • Ser Ridder Ser Ridder
  • Ser Ridder Ser Ridder
Wygląd i konsystencja:
Ser Ridder ma kształt koła i lepką, pomarańczową, płukaną skórkę. Ridder ma otwartą i elastyczną fakturę.

Komponenty i wytwarzanie:

Ridder to norweska wersja sera Saint Paulin o dużo wyższej zawartości tłuszczu. To nowoczesny, mleczarniany, półmiękki ser wytwarzany z mleka krowiego. Ser dojrzewa w ciągu trzech miesięcy.

Smak i zapach:

Podobnie jak francuski ser Saint Paulin przywodzi na myśl zapach masła, i ma słodki aromatyczny smak. Zapach sera może być bardzo silny, jeśli ser zapakowany w folię będzie przetrzymywało się zbyt długo.

Pochodzenie:

Ridder został opracowany przez Svena Feneliusa, szwedzkiego serowara.

Wartości odżywcze na 100g:


Energia: 1729kj / 418 kcal,
Białko: 19 g,
Błonnik: 0 g,
Sód: 0,6 g.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis