SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ribblesdale

  • Ser Ribblesdale Ser Ribblesdale
  • Ser Ribblesdale Ser Ribblesdale
  • Ser Ribblesdale Ser Ribblesdale
Wygląd i konsystencja:
Ribblesdale to nowoczesny wegetariański twardy ser, bardzo ceniony ze względu na świeży i prosty smak z sugestią cykorii, migdałów i dzikich ziół z Misty Hills Yorkshire.
Ribblesdale ma wilgotną konsystencję i lekko słonawy smak, który zmienia się w zależności od pory roku, w jakiej ser został wyprodukowany. Ma to związek z zawartością białka i tłuszczu w mleku. Zimowy ser jest miękki, śmietankowy, letni natomiast bardziej kruchy. Ser dojrzewa w 6-8 tygodni.

Pochodzenie:

Ser Ribblesdale został stworzony w 2004 r. przez Iain i Christine właścicieli Wzgórza Ribblesdale Cheese Company, z siedzibą w Horton-in-Ribblesdale, Yorkshire.

Podawanie:

Nadaje sie do deski serów lub ser tarty do posypania i grillowania.

Wartości odżywcze:

Zawiera 45 % tłuszczu.

Proponowane wina:

Sauternes, Cabernet i Merlot Brut Nature Cava.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis