SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ribafria

  • Ser Ribafria Ser Ribafria
  • Ser Ribafria Ser Ribafria
  • Ser Ribafria Ser Ribafria
  • Ser Ribafria Ser Ribafria
  • Ser Ribafria Ser Ribafria
Wygląd i konsystencja:
Ribafria – to półtwardy wytworzony z mleka koziego ser otoczony czarnym pieprzem ważący 200 gr. o kształcie cylindrycznym. Jest to dość ostry i pikantny ser, z którego należy usunąć warstwę pieprzu przed spożyciem. Produkcja odbywa się w Torres Vedras. Ser dojrzewa 6 miesięcy. Tłuszcz w serze: 45%.

Podawanie:
Odpowiednie wina: Rioja Baja, Maury lub mocne czerwone wino.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis