SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Réserve La Pérade

  • Ser Réserve La Pérade Ser Réserve La Pérade
  • Ser Réserve La Pérade Ser Réserve La Pérade
  • Ser Réserve La Pérade Ser Réserve La Pérade
Wygląd i konsystencja:
Półmiękki ser o zwartej konsystencji w kolorze karmelowym i cienkiej naturalnej skórce. Dojrzewa do 5 miesięcy. Wraz z wiekiem ser staje się kruchy.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkowany z ekologicznego mleka krowiego rasy krów Brown Swiss, Holsztyn i Ayrshire.

Smak i zapach:
Smak orzechów laskowych z wiekiem staje się silniejszy i ostrzejszy. Ujawnia aromat koniczyny i słomy.

Pochodzenie:
Réserve La Pérade został stworzony przez Marie-Claude Harvey i Michael Pitcher, w Fromagerie FX Pichet położonym w pięknej okolicy Mauricie Champlain.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu 28%.
Wilgotność 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis