SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Remeker

  • Ser Remeker Ser Remeker
  • Ser Remeker Ser Remeker
Wygląd i konsystencja:
Remeker posiada bogaty kolor żółty, z pełnym aromatem maślanym i lekko chrupiącą teksturę. Ma czerwoną skórę z wosku.

Komponenty i wytwarzanie:
Remeker jest rzemieślniczym serem wykonanym z mleka krów ekologicznych, rasy Jersey. Dojrzewa do 16 miesięcy lub więcej. Mniej dojrzała wersja sera dojrzewa do 7 miesięcy.

Pochodzenie
Wytwarzany przez Irena i Jan Dirk van der Voort na farmie w Lunteren.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis