SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Remedou

  • Ser Remedou Ser Remedou
  • Ser Remedou Ser Remedou
  • Ser Remedou Ser Remedou
Wygląd i konsystencja:
Ser Remedou jest znany także pod nazwą „klejący ser” z powodu powierzchniowych bakterii, które także nadają serowi potężny aromat.

Komponenty i wytwarzanie:

Remedou wytwarzany jest z mleka krowiego. Jest on ostrą odmianą sera Herve. Ser ma tak intensywny zapach, że najlepiej spożywać go na świeżym powietrzu popijając czerwonym winem.

Pochodzenie:

Nazwa sera pochodzi od wyrazu „remoud”, czyli starego walońskiego słowa oznaczającego bogate mleko wytwarzane przez krowy pod koniec krowiego okresu laktacji.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis