SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Reiver

  • Ser  Reiver Ser Reiver
  • Ser Reiver Ser Reiver
Wygląd i konsystencja:
Reiver jest to twardy, łagodny ser. Wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Dojrzewa przez 10-12 tygodni. Ser ma wilgotne wnętrze. Jest okrągłego kształtu o średnicy 20 cm, wysokości 7,5 cm i wadze 2- 2,5 kg. Ser ma aromat jesiennych liści. Może być przechowywany do 2 miesięcy.

Pochodzenie:

Produkowany jest przez Northumberland Cheese Company w Blagdon.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis