SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Reggianito

  • Ser Reggianito Ser Reggianito
  • Ser Reggianito Ser Reggianito
  • Ser Reggianito Ser Reggianito
  • Ser Reggianito Ser Reggianito
  • Ser Reggianito Ser Reggianito
Wygląd i konsystencja:
Reggianito jest podobny do włoskiego sera Parmigiano Reggiano, stosowany głównie do tarkowania. Reggianito jest bardzo lubianym serem. Ponieważ ten ser jest objętościowo mniejszy, nazywa się go hiszpańskim zdrobnieniem nazwy włoskiego, twardego sera Reggiano. Dojrzewa 5-6 miesięcy.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Reggianito wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka pochodzącego od krów wypasanych na pastwiskach. Pielęgnowany dłużej niż sery konkurencyjne, w wyniku czego uzyskuje bogatszy smak.

Smak i zapach:

Smak sera Reggianito jest nieco bardziej słony niż jego włoski imiennik, lekko pikantny.

Podawanie:

Ser jest idealny do gotowania lub do posypywania makaronów. Polecany z lampką Chardonnay.

Składniki odżywcze na 100 g sera:

Energia -384 kcal Białko- 32,5 g Tłuszcz - 28 g

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis