SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Réblèque

  • Ser  Réblèque Ser Réblèque
Wygląd i konsystencja:
Ser Réblèque wytwarzany jest z mleka krowiego. Znany jest także pod nazwą Reblec. Ma kształt okrągły o różnej masie i rozmiarach. Jest koloru białego i może być spożywany od razu lubw ciągu 2-3 dni. Można go jeść posypanego cynamonem lub cukrem.

Smak i zapach:
Ser ma kremowy smak.

Pochodzenie:
Ser produkowany jestw całej Valle d'Aosta, głównie na pastwiskach górskich.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis