SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rauchkäse

  • Ser Rauchkäse Ser Rauchkäse
  • Ser Rauchkäse Ser Rauchkäse
  • Ser Rauchkäse Ser Rauchkäse
Wygląd i konsystencja:
Rauchkäse to wędzony ser z Bawarii. Ta specjalność była pierwotnie produkowana przez mnichów trapistów w opactwie Rotthalmünster. Obecnie istnieje wiele wersji Rauchkase produkowanych w Bawarii. Najbardziej znana wersja to brat Bazyli. Wędzony na drewnie bukowym. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser dojrzewa 4 miesiące.

Podawanie:
Ser Rauchkäse zaleca się, jak to mają w zwyczaju robić Bawarczycy, po prostu pokroić w plastry i jeść ze swoim ulubionym pieczywem, wędliną , warzywami lub jako przekąskę.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 48%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis