SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rassembleu

  • Ser Rassembleu Ser Rassembleu
  • Ser Rassembleu Ser Rassembleu
  • Ser Rassembleu Ser Rassembleu
  • Ser Rassembleu Ser Rassembleu
Wygląd i konsystencja:
Ser Rassembleu posiada szarą,naturalną skórkę. Tekstura półtwarda z niebieskimi żyłkami pleśni.Dojrzewa 120 dni. Wytwarzany jest w kole o wadze 1000 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Rassembleu wytwarzany jest z pasteryzowanego,ekologicznego mleka krowiego.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 28%. Wilgotność 42%.
Smak i zapach:smak świeżych grzybów i niespotykana złożoność zapachu; siana, zboża, orzechów, grzybów, ziół i drożdży,

Podawanie: dosknały do salatek,łatwo się topi.

Proponowane wino:Chateauneuf-du-Pape, Barolo lub biały Quart-de-Chaume

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis