SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rasco

Wygląd i konsystencja:
Rasco to ser o kształcie cylindrycznym, lekko spłaszczony o średnicy 8-12 cm i waży od 500 do 750 g. Ma jasną skórkę, może być również w wersji wędzonej.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Przy produkcji sera używane są kosze.  Ser jest gotowy po 20 dniach lub więcej. Produkowany od listopada do lipca. Pochodziz górzystych regionów Catanzarese i Crotonese.

Smak i zapach:
Ser o słodkim smaku.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis