SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Raphael

  • Ser Postel Raphaël Ser Postel Raphaël
  • Ser Postel Raphaël Ser Postel Raphaël
Wygląd i konsystencja:
Ma płukaną skórkę. Jest piękny, ma kremowy smak i bardzo gładką strukturę.

Komponenty i wytwarzanie:

Dojrzewa 8 tygodni.

Pochodzenie:

W 1134, duchowny Norbertinian założył opactwo Postel. Z biegiem lat, mnisi z Opactwa rozwinęli produkcję serów ze świeżego mleka od własnego stada krów. Bracia z opactwa Postel wytwarzają sery do dziś. Raphael jest jednym z ich nowych serów. Nazwany imieniem archanioła Rafała.

Podawanie:

Ser idealny do deski serów, jako przekąska, podawany także z czerwonym winem.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis