SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rahmfrischkase

  • Ser Rahmfrischkase Ser Rahmfrischkase
Wygląd i konsystencja:
Rahmfrischkase to miękki i niedojrzewający ser podpuszczkowy, robiony w Niemczech z pasteryzowanego mleka krowiego i pasteryzowanej śmietanki, o kolorze białym lub delikatnie kremowym. Rahmfrischkase to świeży i śmietankowy ser, zawiera 50% tłuszczu. Ser nie posiada oczek i skórki. Ser jest sprzedawany w postaci kostek o podstawie kwadratowej 6x6 i masie 50g lub 62,5 g. Serki są zawijane w lakierowana folię i pakowane po 6 sztuk w drewniane skrzynki.

Smak i zapach:

Smak i aromat sera Rahmfrischkase jest lekko kwaskowaty, typowy dla produktów mlecznych hodowanych z kwasem mlekowym.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis