SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ragya Yak

  • Ser Ragya Yak Ser Ragya Yak
  • Ser Ragya Yak Ser Ragya Yak
  • Ser Ragya Yak Ser Ragya Yak
  • Ser Ragya Yak Ser Ragya Yak
  • Ser Ragya Yak Ser Ragya Yak
  • Ser Ragya Yak Ser Ragya Yak
  • Ser Ragya Yak Ser Ragya Yak
Wygląd i konsystencja:
Ragya Yak ma twardą skórkę, na której rozwija się niewielka biała pleśń. Pasta jest jednolita i gęsta, ma zielono-żółty kolor.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkcja trwa od końca czerwca do początku września. Wytwarzany jest z mleka jaków.

Smak i zapach:

Jest łagodnym serem o smaku podobnym do koziego sera Ibores z Hiszpanii. Skórka ma łagodny zapach zwierząt, przypominający zapach korzenny. Natomiast pasta ma łagodny, orzechowy aromat.

Pochodzenie:
Pochodzi z Nepalu, jest produkowany przez tybetańskich nomadów przy współpracy z Trace Foundation, organizacji non-profit promującej ciągłość kultury i trwałego rozwoju społeczności Tybetańczyków w Chinach.

Podawanie:

Dobry jako przekąska z owocami sezonowymi lub dodatek do chleba.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis