SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ragstone

  • Ser Ragstone Ser Ragstone
  • Ser Ragstone Ser Ragstone
  • Ser Ragstone Ser Ragstone
  • Ser Ragstone Ser Ragstone
  • Ser Ragstone Ser Ragstone
  • Ser Ragstone Ser Ragstone
Wygląd i konsystencja:
Ser Ragstone produkowany jest z mleka koziego, przy użyciu podpuszczki zwierzęcej. Kształtem Ragstone przypomina Ste Maure, ale smak i konsystencję są bardzo różne. Tekstura sera jest bardzo miękka, pokryta szorstką skórką bialej pleśni.

Smak i zapach:
W zależności od wieku dojrzałości ser ma ostry, kremowy smak z nutą cytrynową lub migdałową w końcowej fazie. Dojrzewa od 3 do 4 tygodni. Zawartość tłuszczu: 45%-50%

Pochodzenie:
Ser Ragstone pochodzi z Wielkiej Brytanii, z miasta Dorstone. Zdobywca brązowego medalu w British Awards 1996.

Proponowane wina:
Owocowe białe lub Kataloński Cava.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis