SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Radamer

  • Ser Radamer Ser Radamer
Wygląd i konsystencja:
Radamer to ser dojrzewający wyprodukowany w 100% z mleka krowiego.
Dzięki charakterystycznym 'dziurom w serze', miękkiej konsystencji i delikatnemu smakowi przyciąga wszystkich lubiących sery.

Smak i zapach:
Ser Radamer charakteryzuje subtelny orzechowy i jednocześnie lekko słodkawy smak oraz duże owalne oczka wielkości czereśni.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Radamer otrzymuje się z pasteryzowanego mleka krowiego w rezultacie dojrzewania przez okres 4 tygodni. Zawartość tłuszczu wynosi 45%. Był to nie tylko pierwszy tego typu ser w Polsce, ale także pierwszy w Europie mały ser z dziurami.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis