SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Rachel

  • Ser Rachel Ser Rachel
  • Ser Rachel Ser Rachel
  • Ser Rachel Ser Rachel
Wygląd i konsystencja:

Rachel jest cudownie przyprawionym półtwardym serem z nakrapianą na skórce pleśnią. Dojrzewa trzy miesiące. Ser ma wnętrze w kolorze kości słoniowej i nie posiada dziurek. Wytwarzany z mleka koziego, poddanego obróbce termicznej do sera dodawana jest podpuszczka wegetariańska. Dojrzewa 6-7 tygodni.

Smak i zapach:


Rachel ma smak bogaty, słodki, zapach dość pikantny.

Pochodzenie:

Wytwarzany przez Pete Humphries i Rogera Longman w gospodarstwie niedaleko Shepton Mallet, Somerset. Rachel został wybrany najlepszym kozim serem w British Cheese Awards w 2007r.

Wartości odżywcze:


Zawiera 43% tłuszczu.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis