SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso del Montsec

  • Ser Queso del Montsec Ser Queso del Montsec
Wygląd i konsystencja:
Ma gęstą, dość ziarnistą fakturę, która w ustach jest odczuwana jako bardzo kremowa. Ten miękki, biały ser wytwarzany z mleka koziego zaliczany jest do jarskich serów.

Komponenty i wytwarzanie:
Queso del Montsec jest również znany pod nazwą Cendrat. Proces dojrzewania trwa dwa do trzech miesięcy. Ser ma zielną, ostrą końcówkę.

Pochodzenie:
Queso del Montsec to hiszpański ser z Katalonii.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis