SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso de Murcia

  • Ser Queso de Murcia Ser Queso de Murcia
  • Ser Queso de Murcia Ser Queso de Murcia
  • Ser Queso de Murcia Ser Queso de Murcia
  • Ser Queso de Murcia Ser Queso de Murcia
  • Ser Queso de Murcia Ser Queso de Murcia
  • Ser Queso de Murcia Ser Queso de Murcia
Wygląd i konsystencja:
Czysto biały, świeży, okrągły ser wytwarzany z mleka koziego. Ser ma gąbczastą fakturę i w swoim aromacie zawiera nuty rozmarynu i estragonu, zrównoważone orzeźwiającą kwasowością.

Komponenty i wytwarzanie:

Queso de Murcia jest serem wytwarzanym od wieków, lecz z powodu swego krótkiego okresu przydatności do spożycia, stworzono nową wersję tego sera - Queso de Murcia al Vino. Ser jest wytwarzany z zastosowaniem płukania w czerwonym winie dzięki czemu ma bordową skórkę, owocowy, lekko korzenny smak i aromat wina.

Podawanie:

Stosowany jest do deski serów, ale nadaje się również dobrze do gotowania, smażenia lub do dekoracji potraw.

Proponowane wina:

Jumilla, Yecla.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis