SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso de Mano

  • Ser Queso de Mano Ser Queso de Mano
  • Ser Queso de Mano Ser Queso de Mano
  • Ser Queso de Mano Ser Queso de Mano
  • Ser Queso de Mano Ser Queso de Mano
  • Ser Queso de Mano Ser Queso de Mano
  • Ser Queso de Mano Ser Queso de Mano
Wygląd i konsystencja:
Ser Queso de Mano pochodzi z XVI wieku. Jego kształt jest formowany ręcznie i przypomina małe spłaszczone okrągłe ciasto. Jego masa jest elastyczna i gładka. Przechowywany w lodówce przez dłuższy czas staje sie kruchy. Queso de Mano ser z mleka surowego, ma solidne tekstury o orzechowym smaku z posmakiem ziół. Dojrzewa co najmniej cztery miesiące. Ser zdobył nagrody - American Society w 2003, 2004 i 2006 roku.

Podawanie:

Jako przekąska z dżemem, plasterkiem gruszki czy wiśniami.

Proponowane wina:

Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Zinfandel.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis