SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso de Los Beyos

  • Ser Queso de Los Beyos Ser Queso de Los Beyos
Wygląd i konsystencja:
Ser Queso de Los Beyos jest produkowany w Asturii. Może być wytwarzany z mleka krowiego, koziego i owczego. Obecnie prawie wszystkie sery Beyos są produkowane z mleka krowiego. Rano mleko miesza się z mlekiem wieczornym, podpuszczka jest dodawana przy krzepnięciu. Gdy jest już gotowa formy umieszczane są na półkach i pozostawione w suchym, wietrznym pomieszczeniu. Tam ser dojrzewa od 15 dni do 3 miesięcy. Ser Queso de Los Beyos jest półtwardy, koloru żółtego i ma suchą, szorstką skórkę. Waży 500 gram.

Smak i zapach:

Łagodny, lekko kwaśny smak.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis