SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso de El Carballo

  • Ser Queso de El Carballo Ser Queso de El Carballo
  • Ser Queso de El  Carballo Ser Queso de El Carballo
Wygląd i konsystencja:
Queso de El Carballo to półtwardy ser o jasno żółtych teksturach, zawierający w swej masie dziurki wielkości ziaren ryżu. Ma kształt cylindryczny i waży 500 gram. Istnieje tez wersja tegoż sera, w którym masa serowa zawiera orzechy laskowe.

Komponenty i wytwarzanie:
Queso de El Carballo jest wytwarzany z niepasteryzowane krowiego mleka na obszarze Vega de Llan w Concejo z Taramundi. Mleko jest podgrzewane do temperatury 31 °C, następnie krojone solone i wkładane do formy. Podczas dojrzewania skórka sera przecierana jest olejem.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis