SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso de Collada

  • Ser Queso de Collada Ser Queso de Collada
  • Ser Queso de Collada Ser Queso de Collada
Komponenty i wytwarzanie:
Queso de Collada to mały cylindryczny ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego lub owczego produkowany w obszarze "Cirieñu" Concejo z Amieva.

Wygląd i konsystencja:
Ser ten jest biały o szorstkiej skórce, jest też żółtawy z brązową skórką z jasnymi plamami. Ma miękką i elastyczną strukturę. Smak ma mocny, z nutą cytrusów i grzybów dla równowagi.Ser ten ma bardzo przyjemny smak i aromat mleka. Wnętrze jest białe z otworami różnej wielkości i ma miękką dość wilgotną teksturę.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis