SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso de Barros

  • Ser Queso de Barros Ser Queso de Barros
Wygląd i konsystencja:
Wnętrze gęste i tłuste z rozsianymi równomiernie oczkami. Barwa jego przechodzi od kości słoniowej do żółtej. Skórka jest gładka, twarda w kolorze żółtym. Są dwa warianty wagowe:
- Quesito de Barros- o wadze 800 gram,
- Queso de Barros - 1.5kg.

Temperatura przechowywania: 4-8 ° C.
Polecane spożywanie w temperaturze: 20-24 ° C.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z surowego mleka owczego. Dojrzewa 3 miesiące ,a po tym okresie jest pakowany próżniowo i odkładany do dalszego dojrzewania.

Smak i zapach:
Smak kwiatów i traw, mleczny i korzenny. Nabiera pikanterii z trakcie dojrzewania.

Podawanie:
Serwowany jako przekąska w towarzystwie wina Tierra de Barros.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis