SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso de Abredo

  • Ser Queso de Abredo Ser Queso de Abredo
  • Ser Queso de Abredo Ser Queso de Abredo
Wygląd i konsystencja:
Queso de Abredo jest to ser z mleka krowiego z wioski Abredo koło Coana , gdzie pasą się krowy w niezrównanym krajobrazie łąk i morza. Abredo to ser wytwarzany jest z mleka krowiego rasy fryzyjskiej. W skład sera wchodzi tylko mleko, sól i podpuszczka.

Komponenty i wytwarzanie:

Mleko, z którego te sery są wykonane przed produkcją podlega pasteryzacji. Ser przelewa się do formy z tworzyw sztucznych, gdzie jest wciśnięty do 15 godzin. Jest to zanurzone w solance przez sześć do dziewięciu godzin, i suszonych dla jednej lub dwóch godzin. W końcu dojrzewa co najmniej 15 dni w chłodnym i wilgotnym środowisku. Po tym procesie, otrzymuje się ser maślany. Ma on żółtawy kolor zbliżony do kości słoniowej i cylindryczny kształt. Ser posiada miękkie białe wnętrze i żółte skórki. Jego waga waha się między 500-1000 gramów.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis