SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso Palmita

  • Ser Queso Palmita Ser Queso Palmita
  • Ser Queso Palmita Ser Queso Palmita
  • Ser Queso Palmita Ser Queso Palmita
  • Ser Queso Palmita Ser Queso Palmita
  • Ser Queso Palmita Ser Queso Palmita
Wygląd i konsystencja:
Queso Palmita, jest serem miękkim, świeżym, gąbczastym ,białym z dużymi dziurami. Produkowany z pasteryzowanego mleka. Ser jest bardzo słony. Pakowany jest w drewniane pudełka i wysyłany do sprzedaży. Ser po wyjęciu z pudełek musi być sprzedany w ciągu 2-3 dni. Queso Palmita jest serem oryginalnym z i Zulia w Wenezueli, która jest głównym producentem przetworów mlecznych w kraju.

Komponenty i wytwarzanie:
Palmita jest robiony w dużych zbiornikach, gdzie składniki są miksowane powoli przez 2-3 dni. Po tym czasie, na okres 10 dni, proces jest zatrzymywany. Czas ten jest wymagany, aby ser osiągnął odpowiedzi poziom nasolenia.

Smak i zapach:

Łagodny, lekko gorzki smak.

Podawanie:
Podawany jako dodatek do sałatek,na kanapki: ma wiele zastosowań w kuchni.

Proponowane wino:
Białe i różowe.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis