SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso Ovin

  • Ser Queso Ovin Ser Queso Ovin
  • Ser Queso Ovin Ser Queso Ovin
Wygląd i konsystencja:
Ser Queso Ovin wytwarzany jest z mleka koziego lub mieszanki koziego, krowiego i owczego. Mleko jest pasteryzowane a następnie dodaje się podpuszczkę. Po 45 minutach twarogi są cięte na małe kawałki i kształtowane w sześcian. Następnie wsadzane są do formy i moczone w solance przez 12 godzin. Ser dojrzewa przez 1 do 1,5 miesiąca. Ma kształt cylindryczny i waży 400 i 500 gram. Wnętrze sera jest białe lub kremowe w zalezności od zastosowanego mleka. Skórka jest tego samego koloru co ser.

Pochodzenie:
Ser Queso Ovin produkowany jest przez Joaquín Sánchez i Isabel Fernandez w "Concejo" z Nava.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis