SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso Iberico

  • Ser Queso Iberico Ser Queso Iberico
  • źródło www.recipetips.com źródło www.recipetips.com
Wygląd i konsystencja:
Jest twardym serem z mieszaniny krowiego, owczego i koziego mleka i dlatego w jego smaku można znaleźć smakowe elementy wszystkich trzech rodzajów. Czasami Queso Iberico jest mylony z serem Manchego. Zgodnie z jego fakturą, należy go zaliczyć do serów twardych.
Komponenty i wytwarzanie:
Proces dojrzewania trwa zwykle od jednego do sześciu miesięcy.
Pochodzenie:
Queso Iberico jest serem pochodzącym ze środkowej Hiszpanii.
Podawanie:
Jest serem dobrym do deski serów, ale może się też doskonale sprawdzić jako ser do tarkowania i grillowania.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis