SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queso De Oveja Curado

  • Ser Queso De Oveja Curado Ser Queso De Oveja Curado
  • Ser Quesco De Oveja Curado Ser Quesco De Oveja Curado
  • Ser Queso De Oveja Curado Ser Queso De Oveja Curado
Wygląd i konsystencja:
Mocny smak, aromat wytworzony z mleka owiec. Twarda konsystencja, ciemny kolor kości słoniowej, a małe i nierówne oczka. Smak mleczny.

Komponenty i wytwarzanie:
Dojrzewanie trwa około 60 dni. W beztłuszczowej suchej masie zawartość tłuszczu wynosi: 60%. Minimum tłuszczu w suchej masie: 50%.

Podawanie:
Pokropiony miodem i posypany orzeszkami bądz oliwą z oliwek.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis