SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Queijo de Nisa

  • Ser Queijo de Nisa Ser Queijo de Nisa
  • Ser Queijo de Nisa Ser Queijo de Nisa
  • Ser Queijo de Nisa Ser Queijo de Nisa
Wygląd i konsystencja:
Queijo de Nisa jest półtwardą bryndzą produkowaną w kształcie koła o wadze 200-400g lub 800-1300g. Wnętrze ma kremowe, pokryte żółtą skórą.

Komponenty i wytwarzanie:

Queijo de Nisa wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka owczego i roślinnej podpuszczki.

Smak i zapach:

Queijo de Nisa ma mleczny smak z wykończeniem kwaśnym.

Pochodzenie:

Produkcja sera Queijo de Nisa odbywa się w gminie Nysa, w podregionie Alto Alentejo w Portugalii. Ser otrzymał portugalski DOC 2003 roku.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis